Bel ons

Waarom het STAP-budget jouw ideale kans is

Waarom het STAP-budget jouw ideale kans is

Vanaf 2022 is het mogelijk om een STAP-budget aan te vragen. Dit is een subsidie van €1000,- die je kan inzetten voor een training, cursus of opleiding. Deze subsidie geeft een mooie kans om jezelf te ontwikkelen. Door je STAP-budget goed in te zetten kan jij nieuwe skills leren en kennis vergaren die jou onmisbaar maken bij jouw werkgever. Ook als je een nieuwe baan zoekt kan het STAP-budget jou helpen om jezelf aantrekkelijker te maken op de arbeidsmarkt.

Waarom jezelf verder ontwikkelen?

Er zijn verschillende redenen waarom een training, cursus of opleiding volgen een goede stap is om te zetten. Je kan je bijvoorbeeld verder ontwikkelen in je vakgebied. Door je kennis en skills verder uit te diepen kan jij nóg meer bieden. Dit kan je een onmisbare schakel maken binnen jouw organisatie en jouw baan voor de lange termijn veiligstellen.

Het kan ook zijn dat jij als persoon je horizon wilt verbreden. Een cursus doen buiten jouw vakgebied doen kan je nieuwe inzichten geven. Misschien ben je toe aan een nieuwe baan en wil jij jezelf omscholen? Ook daar kan een opleiding volgen met het STAP-budget je erg mee helpen.

STAP-budget is bedoeld om jou zo goed mogelijk in de arbeidsmarkt te positioneren. Door een cursus, training of opleiding te volgen kan jij meer waarde toevoegen aan een organisatie, waardoor werkgevers je heel graag willen behouden of aannemen.

De arbeidsmarkt verandert snel. Veel bedrijven digitaliseren en er ontstaan hierdoor veel nieuwe banen, maar er verdwijnen ook banen. Door jezelf te blijven ontwikkelen kan je meebewegen met deze veranderingen.

Het STAP-budget is een unieke kans om meer te leren over onderwerpen waar jouw passie ligt. Ben jij een fanatieke sporter en wil je meer leren over voeding of fysiotherapie? Dat kan. Of misschien ben jij een hele goede automonteur en wil jij je eigen garage openen. Dan kan leren over bedrijfsvoering en financiën ook een goede optie zijn. Kortom, het STAP-budget kan iedereen vooruit helpen.

Hoe werkt het STAP-budget?

Als werkende, maar ook als werkzoekende kan jij STAP-budget aanvragen. Dit kan via een portal van het UWV. Elke 2 maanden is er een aanvraagperiode. Het kan zijn dat het budget op is in een periode. Probeer het dan opnieuw in de periode erna. Je kan maximaal €1000,- aanvragen per jaar.

Voorwaarden STAP-budget

Voor het aanvragen van een STAP-budget zijn een aantal voorwaarden opgesteld. Ten eerste moet je 18 jaar of ouder zijn en je mag geen AOW ontvangen. Daarnaast moet de gekozen cursus ook geregistreerd staan in het STAP-scholingsregister. Ook moet je op tijd je aanvraag indienen. De aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de gekozen opleiding, cursus of training ingediend worden.

Aanbod

Er is een breed aanbod waarvoor jij je STAP-budget kan inzetten dat is opgenomen in het STAP-scholingsregister. Van marketing, tot persoonlijke ontwikkeling, van techniek tot ICT en van zorg tot financieel. Er zijn meer dan 1000 mogelijkheden te vinden die jou kunnen aanspreken.

Er zijn veel aanbieders die precies binnen het budget van €1000,- vallen, maar er zijn ook duurdere opties. Let hier dus goed op als je gaat zoeken naar een opleiding.

Er zit ook veel verschil in tijdsbesteding. Sommige cursussen zijn een paar dagen op locatie, terwijl er ook voltijd studies vallen binnen het STAP-scholingsregister. Voor iedere situatie dus wat.

Check hier het aanbod van opleidingen in het STAP-scholingsregister.

STAP en Flexvak

Bij Flexvak willen we zorgen dat jij bij de best mogelijke baan terecht komt. Bij Flexvak hebben wij de Flexvak Academy. Met onze Academy stomen wij je klaar zodat jij getraind aan de slag kan bij jouw nieuwe werkgever.

Naast onze Flexvak Academy kan het ook een goed idee zijn om met het STAP-budget jezelf te ontwikkelen op gebieden buiten onze Academy, of als aanvulling. Want met een aanbod van meer dan 1000 opties valt er altijd wat te leren dat iets toevoegt aan jouw skill-set.

Kom bij ons in gesprek en wij kunnen je ook helpen om de juiste training, cursus of opleiding te kiezen die bij jou past. Want bij het vinden van jouw ideale baan hoort ook de juiste kennis. Jezelf ontwikkelen vinden we bij Flexvak erg belangrijk en we willen je daar graag bij helpen. Want jezelf ontwikkelen is veel waarde voor jezelf en voor werkgevers, een win-win.

Kortom, het STAP-budget is een grote kans om jouw kennis en skills te vergroten. Door een cursus, training of opleiding te volgen die binnen de voorwaarden valt kan jij je kansen op de arbeidsmarkt erg vergroten. Ontwikkel jezelf en vraag het STAP-budget aan, of kom bij ons op gesprek om de mogelijkheden voor jou te bespreken.

Related posts

crossmenuchevron-down